Profesyonel Sözlük

Teknik Sözlük ve Authentic Beauty Concept terimleriyle tıpkı bir Authentic Beauty Concept Eğitmeni gibi, bilgi ve yeteneklerinizi geliştirin! Bu kapsamlı paketten; marka hakkında temel bilgiler, ürünler, teknik gerçekler ve performanslar hakkında faydalı bilgiler elde edeceksiniz. Sözlük, Authentic Beauty Concept eğitim programlarını destekler ve etkisini artırır.

Alkane

C9-12 Alkane; C15-23 Alkane
Yumuşatıcı

%100 bitki bazlı içerikler. Tüm yaygın kaynakların aksine bizim materyalimiz mineral yağından elde edilmez.

Silikon alternatifidir, yoğun bakım performansını destekler.

Akçaağaç Şekeri Özü

Acer Saccharum (Akçaağaç Şekeri ) Özü
Pekan Kabuğu Özü

Doğal bazlı bir madde. Akçaağaç, antioksidan özellikleriyle bilinir.

Şımartan bir koku kazandırır. Saçın iyileştirilmesine yardımcı olur.

Ayçiçeği Balmumu

Helianthus Annuus (Ayçiçeği) Tohumu Balmumu
Yumuşatıcı

Ayçiçeği tohumundan elde edilen bir mum. Emülsiyonlarda yoğunluk ve akışkanlık sağlar.

Şekillendirilebilir saçlar için bir ürün yoğunluğu yaratır.

Bambu Selülozu

Selüloz
Doku kazandırıcı madde

Bambu dünyanın en hızlı büyüyen odunsu bitkisidir. Bambu lifi gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır ve doku verici özellikleri nedeniyle bir bileşen olarak sıklıkla tercih edilir.

Ekstra kuru doku yaratmaya yardımcı olur.

Balmumu

Cera Alba (Balmumu, Cire d'Abeille)
Doku Kazandırıcı Madde

Arıların kovanlarının duvarlarını inşa etmek için ürettikleri doğal bir mum. Emülsiyon bazlı ürünlerin yağ kısmını kalınlaştırarak onlara yapı kazandırır, katı kalmalarını sağlar. Doku kazandırıcı şekillendirme ürünleri için olmazsa olmaz bir içeriktir.

Şekillendirilebilir bir ürün yoğunluğu yaratır ve tutuculuk sağlar.Balmumu içeren Gritty Wax Paste & Shaping Cream dışında tüm formüller vegandır. 2020 yılına kadar bu formülleri de vegan hale getirmeyi hedefliyoruz.

Behenoyl PG-Trimonium Chloride

Behenoyl PG-Trimonium Chloride
Saç Bakım Ara Maddesi

Dört bileşenli amonyum bileşiği. Bu bakım ara maddesi antistatik ve bakım yapıcı etkileri destekler.

Taranabilirliği, yumuşaklığı ve parlaklığı geliştirir. Anti-statik etkiyi destekler.

Benzophenone-4

Benzophenone-4
Işık Dengeleyici ve Güneşten Koruyucu Madde

UV ışınlarını emme kabiliyeti sebebiyle faydalıdır. Diğer kozmetik içeriklerin UV ışık maruziyeti sebebiyle bozulmaması için koruma sağlamaya yardımcı olur. UVB ve kısa UVA (UVA-2) aralığı ışınları kapsar.

UV ışınlarına karşı korumaya yardımcı olur.

Bisabolol

Bisabolol
Saç Bakım Ara Maddesi

Papatya uçucu yağının bir bileşenidir. Yüksek panthenol konsantrasyonu sayesinde cildin iyileşme sürecini etkin biçimde teşvik ederken sağlıklı saç uzamasını destekler.

Saçın taranabilirliğini geliştirir.

Carnauba Mumu

Carnauba (Copernicia Cerifera (Carnauba) Mumu, Cire de Carnauba)
Stil Destekleyici Ara Madde

"Hayat Ağacı" olarak bilinen Brezilya palmiye ağacının (Copernica cerifera) yapraklarından elde edilen bir bitkisel mum. Carnauba mumu, bilinen en sert doğal mumdur. Kozmetik, vücut bakım, gıda ve farmasötik sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Son derece dayanıklıdırve kuruduğunda parlak bir yüzey oluşturur. Balmumu yerine kullanılan harika bir alternatiftir ve vegan kozmetik endüstrisi için çok önemli bir maddedir.

Tutuculuk ve doku yaratır.

Ceteareth-25

Ceteareth-25
Emülgatör Ara Madde

Yüksek doygunluğa sahip yağ alkollerinin iyonik olmayan polioksietilen eteri.

Orta seviye sıkılık kabiliyeti ve şekil verilebilir bir doku sağlar.

 

Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl Betaine
Arındırıcı Ve Köpürtücü Ara Madde

Kısmen bitki bazlı içerik; Sodium Laureth Sulfate gibi geleneksel sülfatların yerine kullanılan sülfatsız temizleyici aktif madde.

Saçları derinlemesine temizler. Kirleri ve yağlanmayı giderir, ayrıca köpürtücü ara madde olarak işlev görür.

Crambe Abyssinica Tohumu Yağı

Crambe Abyssinica Tohumu Yağı
Doğal Yağ

Sosyal güçlendirme faydalarına sahip olan, Afrika'dan gelen bitki bazlı, renksiz, hafif bir yağ.

Bakım içeriği olarak bilinir, parlaklık ve saç hissini geliştirir.

Dicaprylyl Carbonate

Dicaprylyl Carbonate
Yumuşatıcı

Kısmen bitkiden elde edilen içerik.

Hızlı yayılan yumuşatıcı. Silikona alternatif olarak bilinir.

Dicaprylyl Ether

Dicaprylyl Ether
Yumuşatıcı ve Çözücü

Hindistan cevizi yağından (ya da diğer bitki bazlı yağlardan) elde edilen bir eter. Cilt ve saç üzerinde yağlı olmayan bir katman bırakır ve silikonlara bir alternatif olarak kullanılmaktadır.

Ürünlerin yayılabilirliğini arttırır.

Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate

Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate
Saç Bakım Ara Maddesi

Saç yüzeyindeki elektriklenmeyi nötralize ederek pürüzsüzlük sağlayabilenkısmen bitki bazlı saç bakım ara maddesi.

Taranabilirliği, yumuşaklığı ve parlaklığı geliştirir. Anti-statik efektini destekler.

Etanol

Metil Alkol
Çözücü

Farklı doğal kaynaklardan (örnek: patates) elde edilen, biyolojik olarak ayrışabilen alkol.

Formülün bütünlük ve performansını korurken diğer maddelerin çözünmesini sağlar. Alkol yüzünden saçın kurumamasını sağlar.

Fesleğen Özü

Ocimum Basilicum (Fesleğen) Yaprağı Özü
Bitki Özü

Bitki bazlı madde. Fesleğen sakinleştirici ve arındırıcı özellikleri ile bilinir.

Şımartan bir kokuya sahiptir. Saçın iyileştirilmesine yardımcı olur.

Gliserin

Gliserin
Yumuşatıcı ve Saç Kremi Ara Maddesi

Palmiye, hindistan cevizi, soya veya diğer bitkisel yağlardan elde edilir. Cilt ve saça nem çekebilmeyeteneğine sahiptir."

Nemlendirici bir saç yumuşatıcı gibi davranır.

Glyceryl Stearate

Glyceryl Stearate
Emülgatör Ara Madde

Gliserin ve stearik asit esterleştirme maddesi. 

Formül kararlılığını geliştirir.

Guar Özü / Guar Zamkı

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
Saç bakım ara maddesi

Guar tohumlarından doğal olarak elde edilen bir polimer. Sürdürülebilir Guar, Sürdürülebilir Guar Girişimi (SGI) çiftçileri tarafından yetiştirilmektedir.

Saçın şekillendirilmesini kolaylaştırır ve saç hissini iyileştirir.

Hindistan Cevizi Yağı

Cocos Nucifera (Hindistan Cevizi) Yağı
Saç Bakım Ara Maddesi

Cilt, saç derisi ve saçı derinlemesine nemlendirip bakım yapan, yağlandırmayan ve hızlı emilen içerik.

Yönetilebilirliği ve kalıcı bakım etkilerini destekler.

 

Hurma Özü

Phoenix Dactylifera (Date) Hurma Meyvesi Sinensis Yaprağı Özü
Bitki Özü

Bitki bazlı madde. Hurma nemlendirici faydaları ve saç anti oksidan özellikleri ile bilinir.

Şımartan bir kokuya sahiptir. Saçın iyileştirilmesine yardımcı olur.

Hidratlanmış Silika

Hydrated Silica
Hacim arttırıcı

Hidratlanmış Silika, dünya yüzeyinin yaklaşık% 12'sini oluşturan bol bir bileşik olan silikadan doğal olarak türetilmiştir. Doğada, opal olarak (yüzyıllardır değerli taş olarak çıkarılmıştır) ve diyatomların hücre duvarlarında bulunur.

Hacim ve tutuş sağlar.

Hidrolize Soya Proteini

Hidrolize Soya Proteini
Saç Bakım Ara Maddesi

Soya ununun enzimatik hidrolizi ile üretilen bitki bazlı bir madde.

Hidrolize soya proteini içeren formül, saç yapısının pürüzsüz hale getirilmesine yardımcı olur.

Hydroxyethylcellulose

Hydroxyethylcellulose
Kıvam Verici

Biyolojik olarak çözünebilen, güzellik ürünlerinde kullanılan bitki bazlı bir kıvam verici madde.

Formüllerin kremsi ve zengin yoğunluğunu destekler.

Isopropyl Alcohol

Isopropyl Alcohol
Çözücü

Bir propanol izomeri. Bu, ilk ticari sentetik alkoldür. Antiseptik olarak kullanılmaktadır ve el kremlerinden makyaja ve tıraş losyonlarına kadar birçok üründe bulunmaktadır.

Ürün dokusunu ayarlar.

Isopropyl Myristate

Isopropyl Myristate
Yumuşatıcı ve Kıvam Verici Ara Madde

İzopropil alkolden oluşan sentetik bir yağ(propan türevi) ve miristik asit (doğal oluşan yağ asidi): Popüler bir kozmetik ve farmasötik maddedir.

Pürüzsüz bir saç yüzeyi yaratır, parlaklık, nem ve taranabilirliği destekler.

Japon Balmumu

Rhus Verniciflua Peel Wax
Doku Kazandırıcı Madde

Sumak ağacının meyvelerinin kabuğundan elde edilen bir bitkisel balmumu. Sumak ağacı  Çin'deki en eski yerli ağaç türlerinden biridir. Meyvelerin kabukları her yıl kış zamanından önce toplanır. Emülsiyonlarda yoğunluk ve akışkanlık sağlar.

Şekillendirilebilir saçlar için bir ürün yoğunluğu yaratır ve tutuş sağlar.

Jojoba Yağı

Hidrojen Jojoba Yağı
Saç Bakım Ara Maddesi

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Yağından elde edilir. Cilt iyileştirici özelliğe sahiptir. Nemlendirmesi ile bilinir, aynı zamanda yaraları iyileştirmeye yardımcı olmak için antibakteriyel ve bağışıklık arttırıcı özellikleri de vardır.

Saçtaki nemi, kolay şekillendirilebilme özelliğini ve kalıcı bakım etkilerini
destekler.

Kaolin

Kaolin
Stil Destekleyi Ara Madde

Doğal bir mineral. Başlangıçta Çin'de keşfedilmiş, porselen yapımında önemli bir madde olarak kullanılmıştır. Günümüzde saç ürünlerinde şekillendirme özellikleri ve aşırı yağ veya kir emici kabiliyeti için kullanılır.

Cesur, güçlü sıkılık, uzun ömürlü stil kontrolü oluşturur ve şekilleri ve ayrımı
destekler.

Mango Özü

Mangifera Indica (Mango) Meyvesi Özü
Meyve Özü

Doğal bazlı bir madde. Mango ayrıca besleyici ve canlandırıcı özellikleri ile de bilinmektedir.

Şımartan bir koku kazandırır. Saçın iyileştirilmesine yardımcı olur.

Modifiye edilmiş, biyolojik olarak parçalanabilen patates nişastası / Patateslerden elde edilen polimer

Hydroxypropyl Starch
Şekillendirici Ara Madde

Kozmetikte şekillendirici olarak işlev gören hafif, bitki bazlı bir nişasta bileşeni. Karbonhidratlar sınıfına aittir ve saç şekillendirme ürünleri de dahil olmak üzere çeşitli kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

Yumuşak bir saç hissi sağlar.

Octylacrylamide/Acrylates/Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer

Octylacrylamide/Akrilatlar/Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer
Şekillendirici Polimer

Film şekillendirme ve antistatik yararları ile bilinir.

Saçı sabitlemeye yardımcı olur.

Panthenol

Panthenol
Saç Bakım Ara Maddesi

Vitamin B-5 türevi. Şampuanlarda ve kremlerde, saçları nemli ve pürüzsüz tutmak için genellikle nemlendirici olarak kullanılır.

Saçın nem seviyesini iyileştirmeye yardımcı olur ve saç yapısını korumaya yardımcı olur.

Pekan Kabuğu Özü

Carya Illionensis (Pekan) Kabuğu Özü
Pekan Kabuğu Özü

Doğal bazlı bir madde. Pekan fıstığı besleyici özellikleri ile iyi bilinir.

Şımartan bir koku kazandırır. Saçın iyileştirilmesine yardımcı olur.

PEG-7 Glyceryl Cocoate

PEG-7 Glyceryl Cocoate
Emülgatör Ara Madde

PEG (polietilen glikol) ve hindistan cevizi yağından elde edilen yağ asitlerine dayanan doğal olarak türetilmiş bir yumuşatıcı.

Parlaklık ve şekillendirilebilir bir doku sağlar.

Phenoxyethanol

Phenoxyethanol
Koruyucu

Öncelikle kozmetik ve güzellik ürünlerinde koruyucu olarak kullanılan bir glikol eter.

Formülün bütünlüğünü ve performansını korur.

Polyquaternium-16

Polyquaternium-16
Saç Bakım Ara Maddesi

Kopolimer = Polimerdeki kuaterner amonyum merkezi. Antistatik ve film oluşturma faydaları ile bilinir.

Saç taranabilirliğini, yumuşaklığını ve vücudunu geliştirir.

PVP

PVP
Şekillendirici Polimer

Sıkılık faktörü sağlayan en yaygın saç bakım ürünlerinde bulunan sentetik film oluşturucu". Bu yüzdençoğu saç jeli, balmumu, pomat ve şekillendirici kremde oldukça yaygındır.

Sıkılık faktörünü sağlar.

Pirinç nişastası

Oriza Sative (Pirinç) Nişastası
Emici ve doku kazandırıcı madde

Tüm nişastalar yağları / sebumu emer. Pirinç nişastasının şekli, boyutu ve görünümü mısır, patates veya tapyoka türevi nişastadan çok daha incedir ve sonuç olarak pirinç nişastası kuru şampuan spreyleri için mükemmel bir temizlik bileşenidir. Geleneksel saç yıkama olmadan saçı temizler.Ürünlerimiz için tedarik ettiğimiz pirinç nişastası “kırık pirinç” ten yapılır.

Sebumu emer ve ekstra kuru doku yaratmaya yardımcı olur.

Pirinç Özü (Mor)

Oryza Sativa (Mor Pirinç) Özü
Bitki Özü

Güney-Doğu Asya'da etnik kaynaklı bitki bazlı madde.

Mor pirinç özü formülü saç ve saç derisi üzerindeki yağ ve kirleri absorbe eder. 

Ricinus Yağı

Ricinus Communis (Castor) Tohumu Yağı
Saç Bakım Ara Maddesi

Ricinus communis bitkisinin tohumlarından elde edilen bir bitkisel yağ. Genellikle yumuşatıcı, nemlendirici ve cilt kremi maddesi olarak kullanılır. 

Pürüzsüzlüğü ve yumuşaklığı arttırır.

Sal Ağacı Özü

Shorea Robusta Resin
Yağ

Sal, yüksek reçine içeriğine sahip çok amaçlı, yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Emülsiyonlarda yoğunluk ve akışkanlık sağlar.

Şekillendirilebilir saçlar için bir ürün yoğunluğu yaratır.

Shea Yağı

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter
Saç Bakım Ara Maddesi

Shea (Karite) ağacının meyvesinin tohumlarından gelen ve doğal olarak A, E ve F vitaminleri bakımından zengin olan, cilt ve saç sağlığına faydalı süper gıda. UV koruması sağlar (SPF ~ 6'dır). Saça ve cilde kolajen üretimi için gerekli besinleri  ve esansiyel yağ asitleri takviyesi sağlar.

Saç hissini ve görünümünü iyileşirir.

Silika

Silica
Hacim arttırıcı

Silika, yer kabuğunda en bol bulunan iki element olan silikon ve oksijenden oluşan bir grup minerale verilen addır. Kumun en yaygın bileşeni olan kuvars olarak tanınır.

Hacim ve tutuş sağlar.

Sodium Benzoate

Sodium Benzoate
Koruyucu

En yaygın asidik gıdalar, gazlı içecekler ve ilaç ve kozmetik kullanılır.

Formülün bütünlüğünü ve performansını korur.

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
Arındırıcı Ve Köpürtücü Ara Madde

Uzun zincirli sülfonat tuzlarının sentetik, sülfat içermeyen yüzey aktif madde karışımı.

Oldukça güçlü bir arındırıcı madde. Kirleri ve yağlanmayı giderir.

Sodium Methyl Cocoyl Taurate

Sodium Methyl Cocoyl Taurate
Koruyucu

En yaygın asidik gıdalar, gazlı içecekler ve ilaç ve kozmetik kullanılır.

Formülün bütünlüğünü ve performansını korur

Stearamidopropyl Dimethylamine

Stearamidopropyl Dimethylamine
Kıvam Verici

Bakım yapan ve saçı besleyen özelliğe sahip kıvam verici bir madde.Saç yüzeyinin etrafında koruyucu bir tabaka oluşturur.

Kolay şekillendirme özellğiğ, yumuşaklık ve parlaklık sağlar. Elektriklenmeyi engeller.

Tarçın Özü

Cinnamomum Zeylanicum Kabuğu Özü
Bitki Özü

oğal bazlı bir madde. Tarçın, sıkılaştırıcı faydaları ve saç üzerindeki antioksidan etkisi ile bilinir.

Şımartan bir kokuya sahiptir. Saçın iyileştirilmesine yardımcı olur.

Tapyoka nişastası

Tapyoka nişastası
Doku kazandırıcı madde

Tapyoka manyok bitkisinin köklerinden çıkarılan bir nişastadır. Bu tür, Brezilya'nın kuzey bölgesine ve orta batı bölgesine özgüdür, ancak kullanımı Güney Amerika'ya yayılmıştır.Ürünlerimizde sertifikalı adil ticaret ürünleri kullanıyoruz.

Ekstra kuru doku yaratmaya yardımcı olur.

Triethyl Citrate

Triethyl Citrate
Koku Maddesi/ Film Yumuşatıcı

Sitrik asit esteri; genellikle bir parfüm sabitleyici olarak ve saç spreyleri için yayıcı bir madde olarak ve deodorantlarda aktif bir madde olarak kullanılır.

Pürüzsüz bir saç yüzeyi yaratır, parlaklık, nem ve taranabilirliği destekler.

Yeşil Çay Özü

Camellia Sinensis (Yeşil Çay) Yaprağı Özü
Bitki Özü

Bitki bazlı madde. Yeşil çay, anti-oksidan ve enerji verici özellikleri ile de bilinir.

Şımartan bir kokuya sahiptir. Saçın iyileştirilmesine yardımcı olur.

Yeşil Limon Özü

Citrus Aurantifolia (Yeşil Limon) Meyvesi Özü
Bitki Özü

Bitki bazlı madde. Yeşil limon enerji verici özellikleri ile bilinir.

Şımartan bir kokuya sahiptir. Saçın iyileştirilmesine yardımcı olur.

Zeytin Yağı

Olea Europaea (Zeytin) Yağı
Yumuşatıcı

Zeytinden elde edilen bir yağ. Bitkisel yağ asitlerinin kozmetik ürünlerde kullanılmak üzere rafine edildiğinde parçalanmayan kısmıdır. Emülsiyonlarda yoğunluk ve akışkanlık sağlar.

Şekillendirilebilir saçlar için bir ürün yoğunluğu yaratır.

#AuthentIc­Beauty­Movement
#MYBELIEF